Sport - Foci

2011.12.01. 10:34

Mit ér a döntetlen?

A döntés a szombati, győri visszavágóra maradt a DVTK - Győr kupacsatában.

A döntés a szombati, győri visszavágóra maradt a DVTK - Győr kupacsatában.

Három nap és micsoda különbség. Amikor szerdán, a Diósgyőri VTK – Győri ETO FC Magyar Kupa nyolcaddöntő első meccsén, 35 perccel a kezdés előtt a vendégcsapat kijött melegíteni kevesebb mint ezer, csendben szemlélődő néző volt a lelátókon, ezzel szemben múlt vasárnap, a Ferencvárosi TC elleni bajnokin ilyenkor már telt ház üvöltött, fütyült, próbálta megfélemlíteni a másik zöld-fehér csapatot. Részben a korábban kombinált csomagban értékesített meccsbelépőknek- és az igazi diósgyőri fanatikusoknak hála, a kezdésre azért még így is szép létszám gyűlt össze nézőtéren, a mínusz fokok ellenére.

Megváltozott

A ferencvárosi ellen vereség után is kitartók azt konstatálhatták, hogy a Diósgyőr összeállítása három helyen is megváltozott az előző meccshez képest. Mindhárom változtatást a kényszer szülte, a vasárnap megsérült és lecserélt Luque mellett, Budovinszky sem volt bevethető, és a kapusok közül, az FTC ellen játszó Radoson kívül az eddigi első számú helyettes, Farkas B. sem tudta vállalni a játékot. Így lett kezdő a 18 éves Rakaczki Bence, aki mögött a kispadon, poszttársa, a 17 esztendős Herceg Péter várt bevetésre. De nem csak a Diósgyőrnél, a Győrnél sem a megszokott ember állt a gólvonalon, ugyanis Stevanovic kimaradt, és ahogy korábban, a nem bajnoki meccseken, így most is a második számú cerberus, Molnár P. kapott bizalmat.

Élvezetes volt

A két csapat hálóőre közül a diósgyőri mutatta be az első bravúrt, amikor az első percekben megfogta Dudás Á. közeli fejesét. Ezen kívül annyit láttunk még támadásban az első félidőben a Győrtől, amikor egyenlítettek. Két perccel azután, hogy a sokkal aktívabb, a támadójátékban lényegesen többet nyújtó, többnyire a Győr térfelén tartózkodó DVTK megszerezte a vezetést. A mérkőzés a gyors gólváltás előtt és után is élvezetes volt, a két csapat rövid passzos, sok futásra épülő játéka pezsgést hozott a dermedt hidegbe.

Fordulás után

A térfélcserét követően visszaesett a meccs színvonala, jó tíz percen át még kiegyenlített játék folyt a pályán, aztán egyre jobb és lendületesebb lett a Győr, és hosszú perceken át olyan tartalmat mutattak, amiben nagyon is benne volt a gól. Ezt az időszakot azonban átvészelte a Diósgyőr, de ehhez például kellett az az újabb bravúr., amit Rakaczki mutatott be. Mivel a hazaiak érezték, hogy ettől több kell, ők is felpörögtek és középpályásaik erejéből már a támadások építésére is futotta. Mindkét csapat dolgozott a meccs harmadik góljáért, az utolsó percekben erős hajrát vágott ki a Diósgyőr, de ahogy a Győrnek korábban, így a végén nekik sem sikerült a kapuba találniuk. Bár a DVTK jobban játszott, mint három napja az FTC ellen, az csak a mostani meccshez képest három nappal később, Győrben lejátszandó visszavágó után derül ki, hogy ért ez valamit a kupacsata nyolcaddöntőjében.

ÉM-BCS


A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott a DVTK és a Győr gárdája. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja?

"Nyitott maradt a továbbjutás kérdése, de nagyon nehéz dolgunk lesz Győrben" - nyilatkozta Benczés Miklós a nyolcaddöntő első felvonása után.

A bajnoki idény ugyan befejeződött, de a Magyar Kupa sorozatban még folytatódnak a küzdelmek 2011-ben. A legjobb 8 közé jutásért harcolt a Diósgyőri VTK a Győri ETO FC gárdája ellen. Az első felvonásra szerdán 18 órától Diósgyőrben került sor, az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!