Francia utcabál és kirakodóvásár a Bem rakparton

Július 11-én utcabált és kirakodóvásárt rendez a Bem rakparton a Francia Intézet és a Francia Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltsége. A francia forradalom 220. évfordulója alkalmából megrendezett eseményt zenés tűzijáték, majd DJ Palotai és a francia Valiumvalse zenekar fellépése zárja – tájékoztatták a szervezők a Független Hírügynökséget.

A déltől éjfélig tartó kirakodóvásáron gasztronómiai különlegességekkel várják francia és magyar kiállítók az érdeklődőket. Idén Aquitaine, Dordogne, Champagne-Ardenne, Franche-Comté és Languedoc-Roussillon régió vendégeskedik a Francia Intézet melletti Duna-parton.

Az utcabálon Bardóczy Attila és az Orosz Zoltán Trió sanzonokkal, a francia Valiumvalse együttes pedig a sanzon mellett ska és tangó stíluselemeket is felvonultató muzsikájával szórakoztatja a közönséget.

Délelőtt 11-től éjfélig sportprogramokkal is találkozhatnak a Bem rakpartra látogatók, többek közt délután Serdült Orsolya, a Miss World Hungary 2009 díj nyertese várja tornával a mozogni vágyókat.

További információ a www.franciaintezet.hu weboldalon olvasható.