Francia Filmnapok idén tizenegyedszerre

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg itthon a Francia Filmnapokat, hétfőn kezdődik a rendezvénysorozat, és április 25-ig tart. Szegeden, Pécsett, Miskolcon és Debrecenben 16-án, Győrben 17-én, Debrecenben 18-án indulnak a programok. A fővárosi Corvin moziban április 19-és 22-e között nézheti meg a közönség a francia filmtermés legjavát.

Tamás Dorka, a Francia Filmnapok sajtóreferense a Független Hírügynökségnek elmondta: idén nyolc alkotást mutatnak be, zömmel olyan filmeket láthat a közönség premier előtt, melyekben külföldi sztárok is feltűnnek.

Catherine Deneuve, a Kék papagáj című drámában látható. A 10 nap szeptemberben című filmben Juliette Binoche mellett John Torturro, Tom Riley és Nick Nolte alakítják a főbb szerepeket. Daniel Auteuil két filmben is szerepel. A Topmodell a barátnőm című vígjátékban egy milliárdost alakít, filmbéli felesége Kristin Scott Thomas. A Zűrös páros című akció-vígjátékban a francia filmcsillag egy botcsinálta ügynök bőrébe bújik. Ebben a filmben John Cleese is szerepet vállalt.

Az Örökmozgó mozi a Francia Filmnapok alkalmából Daniel Auteuil-sorozatot szervez.
Egy másik retrospektív programmal is kiegészül a Francia Filmnapok: Otar Iosseliani legutóbbi filmje, az Őszi kertek című vígjátéka mellett a rendező korábbi alkotásait vetítik ezekben a napokban a Szindbád moziban Budapesten.

A Francia Filmnapokról bővebb információ a www.franciafilmnapok.hu oldalon található.