Francia elnökválasztás – Győzelme esetén Hollande már vasárnap este egyeztet Merkellel

Akt.:
Illusztráció - Francia elnökválasztás - Győzelme esetén Hollande már vasárnap este egyeztet Merkellel | Fotó: pannontv.eu
Illusztráció - Francia elnökválasztás - Győzelme esetén Hollande már vasárnap este egyeztet Merkellel | Fotó: pannontv.eu
Párizs, 2012. május 6., vasárnap (MTI) – Győzelme esetén a szocialista Francois Hollande már vasárnap este egyeztetni fog Angela Merkel német kancellárral – közölte vasárnap Jean-Marc Ayrault, a szocialisták nemzetgyűlési frakcióvezetője, Nantes baloldali polgármestere, miután leadta szavazatát a francia elnökválasztás második fordulójában.

Ayrault-t tartják a miniszterelnöki poszt egyik várományosának, amennyiben az esélyesebbnek számító Hollande nyeri meg a választást.

“Nagyon fontos számára a francia-német viszony, mert az azonnal számítani fog” – mondta a szocialista jelölt tanácsadója.

Hozzátette: “Azt hiszem, ha Francois Hollande-ot elnöknek választják, még ma este egyeztetni fog a német kancellárral, mert ezen múlik Európa talpra állása, orientációváltása a növekedés, a versenyképesség és a protekció irányába”.

Hollande megválasztása esetén újra akarja tárgyalni a márciusban elfogadott európai stabilitási paktumot, kiegészítve azt egy, a gazdasági növekedést elősegítő passzussal.

– MTI –