Főztek, sütöttek, nótáztak Encsen

Akt.:
Főztek, sütöttek, nótáztak Encsen
Főztek, sütöttek, nótáztak Encsen
Encs – Változatos programok várták Encsen az időseket októberben.

Emlékezetessé szerették volna tenni az idősek hónapját Encsen. Ezért a város önkormányzata és az általa fenntartott gondozási központ színes, tartalmas programsorozatot szervezett a szépkorú embereknek októberben, mondta el portálunknak Miklós Edit, a központ munkatársa. Az idősek világnapja alkalmából, október 1-jén kezdődött el a rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóval, ökumenikus lelkigyakorlattal és az óvodások verses köszöntőjével.

– Szerettünk volna minél változatosabb, érdekesebb programokkal kedveskedni az időseknek. Október 4-én „a nagyszülők éjszakáján” lehetőségünk nyílt színházlátogatásra Miskolcon, ahol vidám komédiát tekinthettünk meg.

„A nagyi ízei” gasztronómiai napon bográcsban főtt a gulyás, miközben nótázással múlattuk az időt az encsi Évgyűrűk Nyugdíjasklub tagjaival közösen.

Együtt a nagyival

– Október 11-én „idősek verses-zenés köszöntőjével” érkeztek az általános iskolások. „Szita, szita, sűrű szita…”, ez volt a címe a közös kenyér-, pogácsa- és kenyérlángos-sütésnek nagymamáink receptje alapján. „Időseink biztonságáért” címmel október 15-ére felkértük a városi rendőrkapitányság vezetőjét, tartson előadást, az idősek biztonságát érintő legfontosabb kérdésekben. Az „Őszi Ki mit tud?”-on játékos vetélkedőn mérhetik össze tudásukat a városi, és településrészein működő nyugdíjasklubok tagjai, fejlesztve memóriájukat, szellemi frissességüket. „Az nálunk úgy történt…” – az 56-os forradalom és szabadságharc hőseire, áldozataira emlékezünk közösen október 24-én az általános iskolás gyerekekkel. Az ünnepi hónap zárásaként pedig együtt rophatták időseink a táncot a fiatal rockisokkal, felidézve fiatalkorukat, no nem a parketten, hanem csak ülve, érezve lábukban a ritmust – mesélte Miklós Edit.

Címkék: , ,