Fővárosi megemlékezések ’56 alkalmából

Az októberi ünnepségek nyitányaként ismét a Nagy Imre Emlékházban tartanak közös megemlékezést az Országgyűlés elnöke, alelnökei, valamint a parlamenti pártok frakcióvezetői. Sólyom László köztársasági elnök a Budapesti Műszaki Egyetem K épületében mond beszédet. Az MDF két rendezvényt is tart szerdán a fővárosban.

A Nagy Imre Emlékház előtti ünnepség gyertyagyújtással kezdődik délután kettőkor. Ennek végén koszorút helyeznek el az Orsó utcai épület bejáratánál lévő emléktáblánál, a mártír miniszterelnök előtt tisztelegve. A közös megemlékezést Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája kezdeményezte egy évvel ezelőtt.

Sólyom László köztársasági elnök a Budapesti Műszaki Egyetem K épületében mond beszédet fél négykor az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékünnepségén.

Az MDF központi megemlékezése fél tizenegykor kezdődik az Új Köztemető 301-es parcellájában, ahol néma főhajtással tisztelegnek a hősök emléke előtt. A párt budapesti és II. kerületi szervezete délután fél öttől a Széna téren tart megemlékezést, amelyen részt vesz Almássy Kornél, az MDF budapesti elnöke, illetve Porkoláb Mátyás, az MDF II. kerületi szervezetének elnöke.