Friss hírek

2008.11.08. 15:10

Brit autókereskedő akciója: egyet fizet kettőt kap

<p>Különleges akciót hirdetett egy Londonhoz közeli internetes autókereskedő. Az egyik modellt ugyanis úgy hirdette meg, hogy "egyet fizet kettőt kap." A fullextrás Dodge Avenger SXT-ért 20 ezer fontot (mintegy 6,5 millió forint) kellett fizetni, és mellé a vásárló megkapott még egy ugyanilyen autót. A gépkocsik szalonautók voltak, azaz a kereskedésben azokat állították ki, hogy a vásárlók megnézhessék, kipróbálhassák.</p>

A clochesteri kereskedés vezetője, Simon Empson elárulta, hogy a két autót már egy hónapja szerették volna eladni. Az interneten 50 százalékos engedménnyel kínálták a járgányokat, ám azok senkinek sem kellettek. Ezután döntött úgy, hogy új akciót hirdet, és egy áráért odaadja a két Dodge-ot. Amikor meghirdették a kocsikat, hirtelen 22 ezer jelentkező is akadt az autókra. Az első telefonáló egy apa volt, ő vehette meg a kedvezményes árú autókat. A férfi magának vette a kocsit, a másikat pedig a fiának adja - mondta Empson.

A felmérések szerint egyébként októberben jelentősen visszaesett a britek autóvásárlási kedve. Az egy évvel korábbi adatokhoz képest mintegy 25 százalékkal kevesebb gépkocsi kelt el a múlt hónapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!