Friss hírek

2008.10.12. 08:36

Hangyászok az idegösszeomlás szélén

<p>Háromhónapos vidéki vakációra küldték a bangkoki állatkert két hangyászát, mert megviselték őket a thaiföldi fővárosban zajló zavargások zajai - közölte az állatkert igazgatója vasárnap az AFP hírügynökséggel.</p>

A négyéves hím és nőstény állatkerti otthona közel van a Parlamenthez, ahol a tüntetők kedden összecsaptak a rendőrséggel. Két ember meghalt és négyszázan megsérültek, a hatóságok könnygázt is bevetettek. A hangyászok egy éve érkeztek a thaiföldi fővárosba az Egyesült Államokból, így - az igazgató szerint - még nem volt elég idejük akklimatizálódni.

Az állatkert régi lakói azonban hozzászoktak már a gyakori tüntetésekhez a Dusit kormányzati negyedben, ahol a parlament és az állatkert is található. "A kenguruk és az elefántok is izgatottak lettek a zajok miatt, de a gondozók könnyen le tudták csitítani őket" - mondta az igazgató. Egy őz és több madár is közel volt a zavargásokhoz, de megőrizték nyugalmukat.

Az állatkert dolgozói vizet spricceltek szét, hogy enyhítsék a könnygáz hatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!