Friss hírek

2007.11.29. 14:32

Szabadonengedték Kaszparovot

<p>Szabadlábra helyezték Garri Kaszparov volt sakkvilágbajnokot Moszkvában, miután 5 napig tartották fogva egy be nem jelentett ellenzéki tüntetés megszervezéséért. Az AFP francia hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója szerint Kaszparov azonnal otthonába sietett.</p>

Az orosz rendőrség szombaton tartóztatta le a sakklegendát, aki a Másik Oroszország nevű ellenzéki tömörülés vezetője. Kaszparovot ötnapos börtönre ítélték, és a moszkvai rendőrség központjának fogdájában tartották. Olga Kurnuszova, a Másik Oroszország egyik vezetője azt mondta: a hatóságok félnek azoktól, akik nem támogatják a Putyin-féle személyi kultuszt.

Oroszországban vasárnap tartanak parlamenti választásokat. Az előrejelzések szerint az orosz elnök, Vlagyimir Putyin pártja, az Egyesült Oroszország a szavazatok körülbelül kétharmadára számíthat. Az ellenzék szerint Oroszország ismét egy szovjet típusú diktatúra felé halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!