Fotók: Világhírű skót utcaszínház játszott Miskolcon

Fotók:  Világhírű skót utcaszínház játszott Miskolcon
Miskolc – Szombaton karneváli hangulat köszöntött Miskolcra, amikor is Skócia világhírű fizikai utcaszínháza lépett fel. A látványos, szoborszerű jelmezekből, zenéből és a mozgásszínház elemeiből építkező előadás a színháznál kezdődött, majd a Szinva terasznál folytatódott.

A társulatról

Az Oceanallover Skócia egyik vezető társulata, mely a színházat, a képzőművészetet, a zenét és a filozófiát közelítve egymáshoz kísérleti előadásokat mutat be. Specialitásuk a szoborszerű jelmezek építése, melyeket a maguk által kikísérletezett előadásmóddal ötvözve visznek színre. Szabadtéri előadásokat hoznak létre adott helyszínekre szabva, városi környezetben vagy nagyobb léptékben gondolkodva a természeti tájba helyezik azokat. Munkájuk már vizualitása által rabul ejti a közönséget. A társulat külön figyelmet fordít arra, hogy előadásai bármely közönség számára élvezhetőek legyenek.

skot-utcaszinhaz04-st

Az előadásról

Az Oceanallover társulat legfontosabb 2015-ös projektje a „Bellmouth Papercone” – a hangzás és a mozgás területén át vezető felfedező út. „Elsődleges célunk ezzel a projekttel, hogy harmóniába foglaljuk – kosztüm, zene és fizikai mozgás – különböző elemeit egy promenádszerű előadás formájában. Minthogy az érzelmekre ható előadásokat hozunk létre adott helyszínekhez igazodva, az Ocean­allover elsődleges törekvése, hogy kapcsolatot teremtsen a nézők és a táj között arra ösztönözve a közönséget, hogy – az emberi test formái mellett – megpillantsák és meghallják a fizikai és természeti formákat maguk körül – nyilatkozták az előadók.

skot-utcaszinhaz19-st
hirdetés


hirdet�s