Fotók: Veteránautók Telkibányán

Akt.:
Veterán autós találkozó Telkibányán
Veterán autós találkozó Telkibányán - © Fotó: Bánhegyi Vanda
Telkibánya – Henry Ford autógyárosnak tulajdonítják a mondást, miszerint a Ford-T modellt bármilyen színben megrendelheti a kedves vásárló, amennyiben az a szín a fekete.

Ezt bizonyítandó egy eredeti Ford-T is tiszteletét tette a hét végén a telkibányai veterán autós találkozón, amelynek az Aranybánya üdülőközpont adott helyet.

Kassa–Telkibánya–Kassa – ez a Cassovia Veterán Autós Klub túraútvonala, amelyet ezen a hét végén tettek meg a szlovákiai veterán autók büszke tulajdonosai. A telkibányai Aranybánya üdülőközpontban megtartott szombati rendezvényen a több mint 60 autó egy része éppen csak meghaladta a 30 éves korhatárt, de az igazán koros példányok kora már a 80 évet is túllépte, ami jelzi azt, nagyapáink is képesek voltak jó minőségű autókat gyártani. Sápi Tibor, az Aranybánya üdülőközpont tulajdonosa elmondta, a szlovák klub kereste meg tavaly ezzel az ötlettel, hogy tartanának egy bemutatót a járműparkjukból. – Örömmel fogadtam ezt a javaslatot, és miután idén már második alkalommal adhatunk otthont ennek az eseménynek, talán még hagyománnyá is válik – mondta Sápi Tibor. – Ennek külön örülnék, hiszen ez egy igazán turistacsalogató rendezvény, amely tovább növelheti a Zempléni-hegység vonzerejét, amelyre ennek a régiónak nagyon nagy szüksége is van.

ÉM-BG