Friss hírek

2008.10.20. 15:50

Reaktorleállítás egy cseh atomerőműben

<p>Le kellett állítani egy csehországi atomerőmű egyik reaktorát a hétvégén, miután egy ellenőrzés közben hibát fedeztek fel az egyik turbinánál - közölte az erőmű tulajdonosa hétfőn. Az erőművet július végén karbantartási munkák végzése miatt két és fél hónapra lezárták, de a leállást két héttel meg kellett hosszabbítani.</p>

A hibát vasárnap fedezték fel a turbina utolsó tesztje alatt - áll a CEZ nevű, kétharmad részben a cseh állam tulajdonában lévő cég közleményében. A hiba okát, a lehetséges javítási módszert, és a hibajavítás idejét további vizsgálatok után tudják majd csak megmondani - adta hírül a vállalat.

Az osztrák határtól hatvan kilométerre található, szovjet építésű atomerőművet július végén karbantartási munkálatok miatt 75 napra bezárták. A leállást október elején azonban meg kellett hosszabbítani két héttel, hogy be tudják fejezni szükséges javítási munkákat a hűtőrendszeren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!