Helyi közélet

2013.10.01. 15:32

Közlemény - A Jobbik kizárná a jogsértőket a rezsicsökkentésből Miskolcon

Miskolc - A Jobbik szerint a jelenlegi 10 százaléknál jóval nagyobb mértékben lehetne csökkenteni a rezsit Miskolcon, amennyiben az önkormányzat véget vetne az illegális közműhasználatnak. A radikálisok a rezsicsökkentést nem alanyi jogon, hanem érdem szerint biztosítanák, kizárva abból a jogsértőket.

Miskolc - A Jobbik szerint a jelenlegi 10 százaléknál jóval nagyobb mértékben lehetne csökkenteni a rezsit Miskolcon, amennyiben az önkormányzat véget vetne az illegális közműhasználatnak. A radikálisok a rezsicsökkentést nem alanyi jogon, hanem érdem szerint biztosítanák, kizárva abból a jogsértőket.Az erről tartott sajtótájékoztatón Jakab Péter önkormányzati képviselő emlékeztetett: Miskolc közgyűlése döntött arról, hogy az önkormányzati ingatlanok bérlőire is kiterjeszti a rezsicsökkentést, melynek anyagi terhét a Miskolci Ingatlankezelő Zrt. állja. A párt ennek kapcsán kifogásolta, hogy az erről szóló rendelet azok számára is biztosítja a csökkentést, akik korábban önkényes lakásfoglalók voltak, illetve jelentős - akár milliós nagyságrendű - köztartozást halmoztak fel. A Jobbik ezeket a személyeket kizárná a lakásbérlés, és ezzel együtt az önkormányzati rezsicsökkentés lehetőségéből is. Ennek érdekében a párt rendeletmódosítást fog kezdeményezni, jelentette be Jakab Péter.

Emellett hangsúlyozta azt is, hiába hirdeti a rezsicsökkentést hatalmas győzelemként a Fidesz, ha a nem fizetők miatt a társasházak közös költsége évről évre egyre nagyobb mértékben emelkedik. Mint mondta, az elmúlt három évben a miskolciakat nemcsak a multik profitéhségétől, de az „ingyenélők” számláitól sem védte meg a Fidesz, melyeket a szolgáltatók mind mai napig folyamatosan rájuk terhelnek.

„Miközben Miskolcon a kormánypárt egyenesen az ’56-os forradalomhoz hasonlítja a rezsiharcot, valójában nem történik egyéb, minthogy a miskolciak visszakapják egy töredékét annak, amit az elmúlt években mások helyett kellett kifizetniük – fogalmazta meg véleményét a Jobbik képviselője.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában