Fotók: Ünnepi fénybe borult Miskolc belvárosa

Akt.:
Ünnepi fénybe borult Miskolc belvárosa
Ünnepi fénybe borult Miskolc belvárosa - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Rengetegen gyűltek össze vasárnap Miskolcon, a Városház téren, hogy tanúi legyenek, amikor karácsonyi fénybe borul a belváros, és Miskolc adventi koszorúján meggyújtják az első gyertyát.

Kézműves foglalkozás, adventi gyermekműsorok, táncház szórakoztatta a miskolciakat a hétvégén városszerte. A Szent István tér mellett a Diósgyőri vár is otthont adott az ünneplőknek.

Vasárnap több helyen is meggyújtották az első adventi gyertyákat Miskolcon is. A Szent István téri óriás adventi koszorúnál Kiss Gábor alpolgármester gyújtotta meg, és ezzel egy időben vasárnap délután elindult a miskolci adventi villamos is, amely minden évben nagy siker az utazók körében.

miskolci-adventi-gyertyagyujtas19-st

(A képre kattintva nyílik a galéria!)Jön az advent, várakozzunk!

Miskolc – Péntek délután ünnepélyesen „felkapcsolták” az ünnepi díszkivilágítást a miskolci belvárosban, ezzel elkezdődött az advent, azaz a karácsonyvárás időszaka

Adventi programok a Diósgyőri várban – Karácsonyi meglepetések és ünnepi fények

Miskolc – Így még biztosan nem látta a várat! Az ünnepi készülődés jegyében, a Diósgyőri vár is különleges fényekbe borul a vasárnapi gyertyagyújtásokon. A vár hétvégi programjain megtudhatjuk, hogyan ünnepelt a király, a gyerekek saját karácsonyi díszeket készíthetnek, de az idősebbek szeme is felcsillan majd a nosztalgia kisvasút láttán, amely az adventi vásáron fogadja az érdeklődőket.

Adventi programok Miskolcon – Ünnepi fénybe öltözik a Szent István tér

Miskolc – Meghitt ünnepi hangulat, vásári forgatag várja az érdeklődőket az idei Miskolczi Adventi Vásáron november 27. és december 24. között a Szent István téren.

MVK: Az Advent vasárnapi és év végi ünnepi nyitva tartáshoz igazodik az áruházakat érintő járatok menetrendje

Miskolc – November 29-én, valamint december 6-án, 13-án és 20-án, adventi vasárnapi napokon közlekedni fog az Auchan 1-es, Auchan 2-es, a 44-es, a Tesco Avas járat, valamint az áruházakat érinteni fogják a 7-es és néhány forduló erejéig a 3-as autóbuszok. Karácsony és szilveszter napján rövidebb üzemidővel közlekednek majd az áruházi járatok.
hirdetés


hirdet�s