Sport

2011.09.01. 18:48

Debrecen-Fujitsu: Nagy tervekkel várják a bajnokságot

A nemzetközi szereplést érő ötödik helyet célozta meg a cívisvárosi pólócsapat.

A nemzetközi szereplést érő ötödik helyet célozta meg a cívisvárosi pólócsapat.

A Debrecen-Fujitsu elsődleges célja az előttünk álló idényben a nemzetközi kupaszereplést érő ötödik hely megszerzése – jelentette ki a csapat csütörtöki sajtótájékoztatóján Gyöngyösi András, az együttes vezetőedzője.

Mint Zubora Sándor szakosztályvezető megjegyezte: egy évvel ezelőtt kezdődött élvonalbeli tagságuk, és sokak meglepetésére a nyolcadik helyen végeztek az előző bajnokságban.

– Együtt ismét nagyot szeretnénk álmodni – fűzte hozzá.

Ebben a gárda segítségére lehetnek a nyáron érkezett játékosok, akiket ez alkalommal bemutattak a sajtó képviselőinek. Varga Tamás kétszeres olimpiai bajnok a Ferencvárosból igazolt Debrecenbe, akárcsak a szerb születésű Branislav Mitrovic kapus, aki augusztusban kapott magyar állampolgárságot. Korábban szintén a zöld-fehéreket erősítette Sasa Misic, a montenegrói útlevéllel rendelkező centerjátékos. A minden poszton bevethető Vindisch Ferenc Szegedről tette át székhelyét a cívisvárosba, Létay Krisztián pedig a Vasasból szerződött a Hajdúságba. Nébald Olivér tavaly szinte végigvédte a szezont Egerben Szécsi Zoltán sérülése miatt. Tóth Zoltán szintén az FTC-ből került a Debrecen-Fujitsuhoz, ám a BVSC-ben nevelkedett. Hegedűs István, a második számú center Pécsről jött. A nagyon fiatal Dőry Farkas (BVSC) és Párkányi Ákos (Hódmezővásárhely) a Debreceni Egyetemre járnak, s ahogy Gyöngyösi András fogalmazott, minden adottságuk megvan, hogy majdan válogatottakká váljanak.

Együtt az egyetemmel

Mint Zubora Sándor elmondta, a női OB I/B-ben szintén indítanak csapatot, valamint a Debreceni Egyetemmel együttműködésben férfi OB II-es gárdát is. Ez utóbbival kapcsolatban dr. Jávor András, a felsőoktatási intézmény oktatási rektorhelyettese kifejtette, hogy nemrég indult meg a párbeszéd az egyetem és az egyesület között, ám hamar megtalálták a közös hangot.

– A Debreceni Egyetem szeretne az egyetemi sport fellegvárává válni.

Hozzátette: igyekeznek segíteni a náluk tanuló sportolókat, például sportösztöndíjakkal, egyéni tanrenddel.

Akadémiát terveznek

Zubora Sándortól megtudtuk, akadémiai jelleggel kezdik meg egyelőre négy fiatal tehetség képzését, jövőre azonban már osztályszerűen kívánják kiterjeszteni a kezdeményezést, több középiskolával tárgyalnak ez ügyben. Ami az egyesület utánpótlását illeti, az ifjabbak már a felsőházba való kerülésért küzdenek a közeljövőben.

Az egyesület arculata is megújult az utóbbi időszakban, akárcsak a logó, valamint a honlap. A Debrecen-Fujitsu a Facebookon is megjelent, hasonlóképp a szurkolói csoport is.

Varga Tamásék október elsején kezdik meg a bajnokságot a Szeged ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!