Fotók: Tippek, hogy elindulhass a hulladékmentes élet útján

Akt.:
Fotók: Tippek, hogy elindulhass a hulladékmentes élet útján
© Fotók: Bored Panda
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Üdítős palack, papírpohár, nejlonszatyor: temérdek mennyiségben dobáljuk ki őket, pedig eleve meg sem kellene vásárolnunk, hiszen vígan megvagyunk nélkülük is. Ám ha már birtokukban vagyunk, tegyük őket hasznossá ahelyett, hogy kihajigáljuk őket! Nagy szívességet tennénk ezzel a bolygónak…

Használt ajtókból készült kerítés.

Túrázáskor ezzel az egyedi tárolómódszerrel könnyen összegyűjtheted az elhajigált műanyag palackokat.

Levélkonfetti.

A pilóta, aki újrahasznosítja az elavult légi térképeket.

„Hulladékmentesítettünk egy tavat Texasban. Mintegy 30 búvár és 4 hajó segítségével majdnem 2000 kilogrammnyi sörös üveget és sörös dobozt szedtünk ki belőle, nagyjából 4 óra alatt.”

„Helló! Douglas vagyok. A rokonaimat legyilkolták, hogy papírpoharakat gyárthassanak belőlük. Ha gyakran vásárolsz kávét, kérlek kérd újrahasználható csészében! Elvégre én tisztítom a levegőd. Köszi!”

„Eddig sosem vettem elő ezt az újrahasználható táskát vásárláskor, mert szégyellős vagyok, és aggódtam, hogy a pénztáros bosszús lesz. De ma megtört a jég!”

A fürdőszobában sincs szükség annyi műanyag flakonra.

„Anyukám lassan, de biztosan halad ezzel a kötéssel, amit használt teafilterek zsinórjából készít.”

Így néz ki egy pöpec kamra a befőzési időszak végén.

A tavalyi karácsonyi képeslapokból idén készíthetsz üdvözlőkártyát.

A félresikerült fényképekből gyönyörű festmények születhetnek.

Régi farmerből pedig ölelnivaló bálnák.

Apa kinőtte? Jó lesz a babának!

A régi kottafüzetek is új életre kelhetnek, például csomagolópapírként.

„Ezt a képet annak a barátomnak küldöm, aki panaszkodik a műanyag szívószálak betiltása miatt, mondván nem is jelentenek potenciális környezetvédelmi problémát.”

„Karácsonyra megkaptam az első varrógépemet, amivel újrahasználható törlőket készítettem, hogy ne pazaroljak annyi papírtörlőt. Összecsatolhatóak, szóval egyszerű megkülönböztetni a tisztát a koszostól.”

„Apró győzelem: sikerült meggyőznöm a fagylaltárust, hogy eldobható műanyag pohár helyett adagolja bele a fagylaltot a bögrémbe. Látnotok kellet volna, mennyire össze volt zavarodva!”

Miért költenél műanyag fiókrendszerezőre, amikor otthon ingyen is készíthetsz kartonból?

„Egy vásárlónk több száz műanyag zacskóból készített egy újrahasználható táskát.”

Könyvet nem dobunk ki! Legfeljebb ráülünk…

Íme a mosható csomagolóeszköz! Papír helyett újrahasználható textilbe is öltöztethetjük az ajándékokat.

Forrás: Bored Panda


A játszóterek általában barátságos helyek, ahol a gyerekek jól szórakozhatnak a friss levegőn. Vannak azonban olyan szörnyűek is, amiket az ember inkább nagy ívben elkerül. 1. Nem tudjuk, hogy mit szimbolizálhat ez a dél-koreai játszótér 2. Nem a legjobb helyszín egy játszótérnek 3....

Gusztusos kis dobozokkal, fortélyos elrendezéssel és címkézéssel bizony könnyedén átverik az egyszeri vásárlót, aki legtöbbször már csak otthon ébred rá, hogy véletlenül sem annyit kapott a pénzéért, mint amennyire számított. A Bored Panda válogatása leleplezi a kereskedelem legaljasabb szemfényvesz...