Friss hírek

2009.06.18. 15:17

Fesztiválfőváros lett Sopron és Zamárdi

<p>160-170 ezer látogatóra számítanak a VOLT és a Balaton Sound fesztiválokon idén nyáron. A két program helyszínei, Sopron és Zamárdi igazi fesztiválfővárossá nőtték ki magukat - közölték csütörtökön a szervezők.</p>

Idén 17. alkalommal rendezik meg Sopronban július 1. és 4. között a VOLT fesztivált, ami mára a város egyik jelképévé nőtte ki magát. A négynapos rendezvényen 220 fellépő várja az érdeklődőket. Koncertet ad többek közt a Limp Bizkit, Marilyn Manson, Franz Ferdinand, és az Earth Wind & Fire experience. Az elektronikus zene rajongóit is számos sztár várja, például Laurent Garnier, a Freestylers, a Junkie XL, és LTJ Bukem & MC Conrad. A hazai előadók közül igazán különlegesnek ígérkezik Révész Sándor exkluzív unplugged koncertje és Ákos külső helyszínen tartott fellépése.

Színes a VOLT nem zenei programjainak kínálata is: több beszélgetést és előadást tartanak a Páneurópai Piknik és a rendszerváltás 20. évfordulója alkalmából. A 20 évvel ezelőtti események kapcsán szabadtéri kiállítás is rendeznek Sporonban. Wahorn András és ef. Zámbó István pedig Trabantokat dekorálnak át társaikkal, a járműveket nyár végén a város Berlinnek ajándékozza. A Vígszínház, a TÁP Színház és a Momentán Társulat előadásai mellett a Dumaszínház szórakoztatja a fesztivál résztvevőit.

A Heineken Balaton Sound fesztivált immár harmadik alkalommal rendezik meg Zamárdiban július 9-12-ig. A rendezvényre már elővételben elkeltek a bérletek, napijegyek még korlátozott számban kaphatók.

Csaknem 150 DJ és zenekar lép fel a négynapos fesztiválon, többek közt a Moby, a Kraftwerk, az Underworld, az Orbital, a Röyksopp, a Dub Pistols és a Nouvelle Vague produkcióját láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!