Fotók: Tarcali Napok huszadszor

XX. Tarcali Napok
XX. Tarcali Napok - © Fotó: Budjos Tibor
Tarcal – Huszadik alkalommal rendezik meg ezen a hétvégén a Tarcali Napok programsorozatot.

A rendezvény több tekintetben visszatért a gyökereihez, így a pénteki nyitónapon az ünnepi koszorúzást, a helyi csoportok bemutatkozását és a bábszínházi műsort a Republic koncertje zárta – akárcsak az első Tarcali Napokat.

Szombaton újra megrendezték a Hegyfoglaló Lovasversenyt, viszont újdonság a Tarcalról Elszármazottak Találkozója, amelyet ötévente ismételnének meg a tervek szerint. Délután az elszármazottak előadóművészeti műsorral is szórakoztatták a kilátogatókat, amit Szandi koncert, motoros bemutató, Karthago koncert, tűzijáték és retro disco követ. A nagy melegben is szép számmal látogattak ki érdeklődök, akiket vízpermetes hűtőventilátorok segítették a hőség átvészelésében. A sátraknál mindent lehet kapni, ami szemnek és szájnak ingere, miközben a Magyar Vöröskereszt sátránál egészségügyi mérésekre is lehetőség adódott.

Vasárnap még Miss Mullins, Diri-Dongó koncert, a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek műsora, az Agyagbanda és a Gerome, illetve Milord együttes komcertje vár az érdeklődőkre. Ahogy a kirakodó, kézműves vásár, nyitott pincék, arcfestés, népi ügyességi játszótér, vidámpark is színesíti a programot.

ÉM-HI