Ezt írtuk anno 1990-ben

2020.05.03. 07:30

Sikert aratott a Gyorsvonat

Jól vizsgázott a Roráriusz irodalmi kávéházának közönsége.

2017.03.06. Koncz Gábor színész. Fotó: Móricz-Sabján Simon

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Irodalmi pódiumsorozat kezdődött Miskolcon a Roráriusz cukrászdában.

Menedzserek ajánlkoztak

Erről az 1990. április 27-i Észak-Magyarországban találjuk a beszámolót.

„A hírt örömmel fogadtuk, de a kétely megmaradt: csaknem húsz éven át kísérleteztek irodalmi kávéházzal a városban, azonban a siker ilyen vagy olyan okok miatt mindig elmaradt” – idézzük az írást.

Most az új kezdeményezés öt részből álló sorozat. Az első vendég Koncz Gábor volt. Gyorsvonat című műsorával nagy sikert aratott, amely érdemes és kiváló művészünk esetében nem túl meglepő – jegyzi meg a szerző.

Meglepőbb és érdekesebb, hogy a Roráriusz közönsége ért el igen nagy sikert Koncz Gábornál műveltségével, érzékenységével, közvetlenségével. Telt ház volt aznap este a Roriban, és ami az irodalmi kávéházi törzsközönség kialakulására utal, a résztvevők kilencven százaléka bérletet váltott a pódiumsorozatra. A közönség és a szép környezet jó hírét a művész magával vitte Budapestre, másnap már csengett a szervező telefonja: menedzserek jelentették be részvételi szándékukat a többi műsorra.

Nem kell túl sokat várni a következő alkalomra. Pécsi Ildikó érdemes művész várja a kávéház közönségét Sírva vigadunk című műsorával. A későbbiék során pedig Balázs Péter, Tahi Tóth László és Lukács Sándor lép fel a Roráriusz pódiumára – ígérik.

(A borítóképen: Koncz Gábor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában