Friss hírek

2009.08.17. 11:56

Kedden összeül a szociális bizottság a kilakoltatások miatt

<p>Kedden reggel összeül az Országgyûlés Ifjúsági, Családügyi és Szociális Bizottságának rendkívüli ülése, ahol a kormány beszámol a lakáshitelesek védelmében és a kilakoltatások ellen eddig hozott intézkedéseirõl - mondta el hétfõi tájékoztatóján Török Zsolt szocialista képviselõ.</p>

A Független Hírügynökség kérdésére az MSZP-s politikus elmondta: nem zárkóznak el az Országgyûlés rendkívüli ülésének összehívásától sem, de csak akkor ha annak van is konkrét értelme, "médiaeseményt" nem szeretnének. Török Zsolt emlékeztetett, hogy a parlament hiába ül összek ha nem tud a Házszabály betartásával egy konkrét elõterjesztésrõl dönteni.

Az MSZP-s képviselõ megismételte, hogy a Pénzügyi Szervezetel Állami Felügyelete (PSZÁF), a Pénzügyminisztérium (PM) és a Magyar Bankszövetség adatai szerint is jelenleg 30-32 ezer olyan laksáhitel van, amit a tulajdonos legalább 90 napja nem fizet és eddig idén körülbelül háromezer árverezés történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!