Fotók: Őszi lehalászás a Hortobágyon

Akt.:
Október közepén megkezdődött a lehalászás a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. hortobágyi tógazdaságában
Október közepén megkezdődött a lehalászás a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. hortobágyi tógazdaságában - © Fotó: Derencsényi István
Hortobágy – Több mint 1500 tonna halat – zömében pontyot – halásznak le ezekben a hetekben a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. tavain, hogy a karácsonyi kereskedelmi forgalomban értékesíthessék. Derencsényi István fotói.

1-3

Több mint 1500 tonna halat telepítenek át a téli medencékbe. A vízellátást a Tisza adja.

1-32

A most áttelepített halakat a karácsonyi szezonban értékesítik. 80-90 százalékát belföldön.

1-29

A hazai boltokban hagyományosan a ponty a legkeresettebb.
Karácsony előtt annyi halat ad el a cég, mint az év más időszakában összesen.

1-4

A cég csaknem 5000 hektár halastavat működtet.

1-18

A munka várhatóan december közepéig tart. Növekszik a kereslet a lengyel és a román piac részéről is.

1-14

Busa, amur és ragadozó halak is átkerülnek. A halak 80 százaléka ponty.

1-12

Egy szép példány a karácsonyi asztalra.


Illusztráció: Cloudfront
Debrecen - Lazacszusi, harcsapaprikás, halászlé és csuka. Arról kérdeztük a debrecenieket, milyen halat fogyasztanak a legszívesebben. Lazacszusit szoktam enni, illetve a harcsát szeretem még. Tiszacsegén nagyon finom halételeket készítenek, harcsapaprikást azonban én is főzök, valamint a harcsa­...








hirdet�s