Helyi közélet

2013.07.30. 18:52

Új vadászok avatása

Edelény - Változatos és színvonalas programok az Edelényben megrendezendő megyei vadásznapon.

Edelény - Változatos és színvonalas programok az Edelényben megrendezendő megyei vadásznapon.A Vadászok és Vadgazdálkodók Észak-magyarországi Területi Szövetsége és az Országos Magyar Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete szervezésében augusztus 3-án, szombaton délelőtt fél tíz órai kezdettel rendezik meg a megyei vadásznapot az Edelényi Művelődési Házban és környezetében. A rendezvény fővédnökei: dr. Mengyi Roland országggyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke és Pechtol János, az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnöke, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára.

Vadételfőző verseny

Változatos és színvonalas programokkal várjuk a vadásztársadalom tagjait és az érdeklődőket - jelentette ki Tóth Bálint főszervező. A Hubertus-ökumenikus istentisztelet után lesz az ünnepélyes megnyitó, köszöntőkkel, majd a kitüntetések átadása, új vadászok avatása, eskütétele szerepel a programban. Ezután következik a vadászkürtösök műsora, fellépnek népi együttesek, de lesz vadászkutya-,vadászíjász-, solymász-és szarvasbőgő-bemutató is. A gyermekműsorok után vadásztársasági találkozót tartanak és nem maradhat ki az események sorából a hagyományos vadételfőző verseny sem.

A vadászati és trófeakiállítás augusztus 3-án és 4-én várja a látogatókat a művelődési ház színháztermében. Szerepel a kínálatban a vadászati témákat megörökítő festmény- és fotótárlat, könyvbemutató és vásár, valamint díszmadár-és hüllőkiállítás, továbbá vadászati cikkek árusítása.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában