Friss hírek

2009.07.15. 16:17

Megtalálták a Mosoni - Dunába borult kenus holttestét

<p>Szerda délután megtalálták annak a vízi túrázónak a holttestét aki még vasárnap borult a Mosoni - Dunába egy kenuról. A 34 éves rajkai férfi túl közel ment a 6 - os zsiliphez ezért merült el.</p>

A szerencsétlenül járt vízi túrázót napok óta keresték tűzoltók, rendőrök és búvárok. Egy 20 - 30 kilométeres szakaszon még hangradarral is kutattak utána Szerda délután újra a zsilip közvetlen közelében keresték és meg is találták egy nagyobb kő alá szorulva.

" Körülbelül 20 - 30 méterre a zsiliptől találtuk meg a holttestet, a karok egy kő alá szorultak ezért nem jött a felszínre " - mondta a Független Hírügynökségnek Mezei Gábor, a Deepex Ipari Búvárcsoport vezetője.

A férfi a rajkai kempingben bérelte a kenut, a csónakhoz járó mentőmellényt nem használta. A Mosoni-Duna - ahol a baleset történt - a szakemberek szerint nem számít nehéz terepnek. Ha valaki betartja az alapvető szabályokat akkor a vízbe esve se történhet baja.

A szigetközi ágrendszer viszont sokkal veszélyesebb. Ott legutóbb május elején egy szlovák rendőr halt meg Dunaszigetnél. A férfi szintén nem viselt mentőmellényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!