Sport

2015.01.27. 19:01

Második helyen zártak Ausztriában

Csütörtöktől vasárnapig a salzburgi jégcsarnokban rendezték meg a Mozart Kupát.

Csütörtöktől vasárnapig a salzburgi jégcsarnokban rendezték meg a Mozart Kupát.

A nemzetközi szinkronkorcsolya-­versenyen tizenhét ország hatvan csapata vett részt, öt (Basic Novice A, Basic Novice B, Advanced Novice, Junior, Senior) kategóriában. A viadalon elindult a Miskolci Jégvirágok csapata (Balga Lili, Bonczi Fanni, Demjén Henriett, Fülöp Alexa, Fülöp Gréta, Gaál Anna, Huszár Dóra, Lakatos Hanna, Lakatos Ivett, Lakatos Kitti, Leskó Eszter, Matiscsák Melitta, Nagy Dalma, Németh Anna, Osváth Zsuzsanna, Szűcs Gréta, Taksár Csenge, Újhelyi Eszter, Vajda Eszter, Váczy Lili, edzők: Gulyásné Sinka Erika, Répási Andrea) is, amely az advanced novice kategóriában a 2. helyet szerezte meg az olasz Ladybirds mögött, ám a német Skating Graces Novice és a lengyel Olivia Dance Novice előtt. A senioroknál a Team Passion (a magyar válogatott) a miskolci Afonyi Mártával, Hankó Ágnessel, Hercsik Tímea Gabriellával, Molnár Virággal, Osváth Katalinnal a soraiban a 10. helyen végzett.

Jégvirág Kupa

A klub egyébként február 6. és 8. között a népkerti jégcsarnokban rendezi meg a műkorcsolya Jégvirág Kupát, valamint ezzel párhuzamosan a 2015-ös szinkronkorcsolyázó országos bajnokságot. Előbbin kilenc ország hetvenhat versenyzője mutatja meg tudását, utóbbin várhatóan tíz csapat küzd meg a helyezésekért.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!