BOON Sziréna

2011.08.27. 09:16

Hűsítő közrendvédelmi forgószél – akcióban az Ózdi rendőrök

Az ózdi rendőröknek gyakran akad dolga. A környék közrendjének, közbiztonságának fenntartása érdekében igyekeznek felderíteni még a kisebb – ugyanakkor az állampolgárokat nagyon zavaró – jogsértéseket is.<strong>

Az ózdi rendőröknek gyakran akad dolga. A környék közrendjének, közbiztonságának fenntartása érdekében igyekeznek felderíteni még a kisebb – ugyanakkor az állampolgárokat nagyon zavaró – jogsértéseket is. Így volt ez az elmúlt éjszaka is, amikor is saját kezdeményezés alapján 15 szabálysértést és 2 további bűncselekményt elkövető személyt értek tetten és fogtak el a járőrök.

Augusztus 24-én nem volt unalmas az éjszakai járőrszolgálat. A nagy hőség miatt még késő este is sokan mozogtak a közterületeken, illetve jó néhányan ünnepelhettek is. Legalábbis ez tűnik ki abból, hogy összesen 7 személyt értek tetten a rendőrök, akik közterületen fogyasztottak alkoholt, megszegve ezzel Ózd város önkormányzati rendeletében foglaltakat. A sört, illetve bort fogyasztók egy része – elmondásuk szerint – csak a folyadékszükségletét pótolta, majd a feleslegessé vált „folyadékot” igyekeztek „leereszteni”, vesztükre azt is közterületen. Emiatt 4 személlyel szemben kellett az ózdi rendőröknek intézkedni, szabálysértési feljelentést tenni.

A rendőri intézkedések során igazoltatott személyek egy része, 4 személy – valószínűleg nem csak a nagy kánikula miatt – megfeledkezett lakcím bejelentési kötelezettségéről is, amivel szintén szabálysértést követtek el. Ellenük szintén szabálysértési eljárás kezdeményezésére került sor.

Az éjszaka volt egy garázda is Ózdon, aki felesleges energiáit a fogdán vezethette le, illetve mellé került az a sajónémetiben élő férfi is, aki még a koradélutáni órákban rabolta ki egy késsel felfegyverkezve – falubelijét.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!