Friss hírek

2008.09.20. 16:06

Bezárt a brit nagykövetség Jemenben

<p>Bezárták a brit nagykövetséget Jemen fővárosában - tudta meg brit diplomáciai forrásból az AFP francia hírügynökség szombaton. Szerdán támadás érte ugyanis az Egyesült Államok konzulátusát a városban, akkor 16 ember vesztette életét. A merényletet vállaló Iszlám Dzsihád nevű szervezet pedig újabb akciókkal fenyegetőzött.</p>

A brit nagykövetség határozatlan időre bezárta kapuit és felfüggesztette tevékenységét Szanaaban - mondta a neve elhallgatását kérő forrás az AFP-nek. A jemeni hatóságok eközben megerősítették a diplomáciai épületek védelmét, mert a szerdai merényletet vállaló csoport újabb támadásokkal fenyegetőzik.

Az Iszlám Dzsihád nevű szervezet korábbi akciójában hat katona, hat támadó és további négy ember halt meg. A csoport közölte, hogy nyugati érdekeltségeket, jemeni közszereplőket és Szaúd-Arábia konzulátusát fogják támadni, ha nem engedik szabadon Jemenben fogva tartott harcosaikat.

Az AFP úgy tudja, hogy az amerikai nagykövetség elleni támadással kapcsolatban 25 gyanúsítottat vettek őrizetbe, kihallgatásuk még folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!