Életmentés

2019.10.03. 14:15

Elképesztő életmentés Füzéren!

Újabb sikeres, közterületi életmentésről számolt be az Országos Mentőszolgálat a facebook oldalán péntek reggel, ezúttal Füzérről.

Forrás: Országos Mentőszolgálat

„A Borsod megyei településen aktív közösség él, amit nem csak az bizonyít, hogy jó programok vannak a “művház”-ban, hanem az amit egy férfi életéért tettek ott a helyiek. Sátoraljaújhely Mentőállomás egyik kiváló mentőtisztje épp szabadnapján látogatott a füzéri művelődési házba, amikor a szeme láttára egy 50 év körüli férfi holtan esett össze.

Ezt látva a szakember azonnal megkezdte az újraélesztést, míg mások defibrillátorért rohantak, vagy a mentők akadálymentes érkezését siettek biztosítani. A helyiek olyan példamutatóan reagáltak a megszokott programtól eltérő eseményre, hogy rutinos bajtársunk is meglepődött. A “defi” pillanatok alatt meg is érkezett és sokkolta az addig életben tartott beteget. A szívmegállástól számított kilencedik percben az eszméletét is visszanyerte a férfi, akinek emelt szintű ellátását végül a gyorsan kiérkező mentők nyújtották. A tankönyvbe illő újraélesztésnek köszönhetően végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit” – írják az esetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában