Friss hírek

2009.01.28. 10:55

Térfigyelő kamerák a zalaegerszegi buszpályaudvaron

<p>Hét, úgynevezett széles látókörű térfigyelő kamerát helyeztek el szerdán a zalaegerszegi buszpályaudvaron. A Zala Volán Zrt. és a zalaegerszegi önkormányzat azért döntött a közös beruházásról, mert tavaly ősszel 14-15 éves fiatalok többször is hasonló korú társaikra támadtak a pályaudvar környékén - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Busa Csaba, a Zala Volán Zrt. személyközlekedési igazgatója. A jövő héten a nagykanizsai buszpályaudvaron is felszerelnek négy kamerát.</p>

A Zalaegerszegen most felszerelt hét kamerából öt a kocsi állásokat figyeli, kettő pedig a várótermet. A képeket a forgalmi szolgálattevők figyelik és amennyiben szükséges riasztják a rendőrséget. A felvételeket 28 napig megőrzik, ezt követően törlik.

A zalaegerszegi kamerák felszerelése 1 millió forintba került, a költségeket a város önkormányzata és a volán társaság közösen vállalta. Nagykanizsán 700 ezer forintba kerül a négy kamera felszerelése, ezt az összeget szintén közösen fizeti a volán társaság a helyi önkormányzattal.

Tavaly novemberben adta hírül a Független Hírügynökség, hogy Zalaegerszegen fényes nappal, 14-15 éves fiatalok 6-8 fős csoportokban támadnak hasonló korú társaikra. Összesen négy esetet jelentettek a rendőrségnek - nyilatkozta akkor a Független Hírügynökségnek Kámán János ezredes, zalaegerszegi rendőrkapitány, aki hozzátette, hogy ennél feltehetően több támadás történt. Két fiatalt garázdasággal gyanúsítottak meg. A Zala Volán már 2007-ben kért térfigyelő kamerákat a várostól, de akkor nem kapta meg.

A múlt héten már átadtak Zalaegerszegen három térfigyelő kamerát. Így a buszpályaudvaron felszerelt rögzítő berendezésekkel együtt már összesen 18 kamera működik a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!