Friss hírek

2009.09.29. 19:53

Meghalt a "Lucy in the Sky with Diamonds" Lucy-ja

<p>Meghalt Lucy Vodden, akirõl a Beatles Lucy in the Sky with Diamonds címû dala szólt - jelentette be a londoni St. Thomas Kórház, ahol az évek óta lupus-szal küzdõ asszony 46 éves korában elhunyt.</p>

Lucy Vodden volt az, aki gyerekkorában összebarátkozott Julian Lennonnal, John Lennon fiával. Egyik nap a 4 éves Julian hazament az iskolából egy rajzzal és azt megmutatta apjának. John Lennon megkérdezte, hogy mi van a képen, erre a kisfia azt mondta: Lucy van rajta az égen gyémántokkal (Lucy in the Sky with Diamonds).

Ez a rajz adott ihletet Lennonnak a dal megírásához, amely az 1967-ben megjelent Sgt. Pepper s Lonely Hearts Club Band címû albumán volt hallható. Zenekritikusok szerint a dal az LSD nevû kábítószerrõl szól, a dal angol címének kezdõbetûi alapján, de John Lennon még életében is azt állította, hogy a dalcím kisfia szájából hangzott el.

Lucy Voddennek megszakadt a kapcsolata Julian Lennonnal, miután szülei válása után a fiút kivették az iskolából, de néhány éve újra találkoztak Franciaországban, ahol Julian lakott. A férfi mindvégig erõt adott az asszonynak betegsége legyõzéséhez, de az õ támogatása is kevésnek bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!