Friss hírek

2008.12.29. 14:20

Pályázatot hirdet a kormány a gazdasági válság bemutatására

<p>Hogyan érdemes hitelt felvenni most a gazdasági válság idején, van-e értelme ilyenkor vállalkozást indítani - egyebek mellett ezeket szeretné bemutatni a kormány. Ennek érdekében kedden pályázatot hirdetnek a médiumok és civil szervezetek részére 300 millió forintos keretösszeggel. A cél, hogy az emberek az őket érintő legalapvetőbb kérdésekre megkapják a választ - mondta el a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón Budai Bernadett.</p>

A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban sokat lehet hallani a válságról, annak rövid- és hosszú távú hatásairól sok alapvető kérdésről azonban nem esik szó. Ilyen például, hogy most hogyan lehet felvenni hitelt, érdemes-e befektetni, új vállalkozást indítani esetleg fejleszteni. Ennek a hiányosságnak a kiküszöbölésére, azaz a válság hazai hatásainak átfogó, közérthető bemutatására kedden pályázatot hirdet a kormány. Helyi és országos médiumok vagy civil szervezetek pályázhatnak tévé- és rádióműsorok bemutatásával, magazinok vagy kiadványok megjelenítésével.

A pályázatra 300 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre, ez a lakossági tájékoztatási feladatokra elkülönített keretből maradt meg - fűzte hozzá Budai Bernadett.

Pályázni január végéig lehet, a részleteket a Miniszterelnöki Hivatal honlapján lehet megtalálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!