Friss hírek

2009.05.12. 17:11

Milliókat fizethet, mert ittasan vezetett 400 métert

<p>Hétszázezer norvég korona (azaz átszámítva csaknem 22 és fél millió forint) büntetést kell fizetnie annak a norvég üzletembernek, aki ittasan körülbelül 400 métert vezette a kocsiját. Ezt az ítéletet hozta kedden a Norvégia déli részén lévő Aust-Agder körzeti bírósága.</p>

A 49 éves férfi egy hajózási vállalat egyetlen örököse. Vagyona körülbelül 228 millió korona (több mint 7 milliárd forint), tavalyi éves bevétele pedig meghaladta a 752 ezer koronát (20 millió forintot). A bíróság szerint a bírság kiszabásakor a vétkes havi keresetének másfélszeresét szokták alapul venni, az üzletember azonban jóval gazdagabb az átlagnál, ennélfogva nagyobb a felelőssége is a példamutatásban és a bűnhődésben is.

A férfit arra is kötelezték, hogy vegyen részt egy alkoholelvonó kúrán, amit ha otthagy, 18 nap börtönre ítélhető. Ezenkívül két és negyed évre felfüggesztették a jogosítványát.

Az üzletembert 2008 októberében kapták el a rendőrök, mert láthatóan részegen vezetett. Állítólag csak 3-400 métert tett meg kocsijával, és éppen azon volt, hogy egy barátjához eljutva megkérje az illetőt, hogy vigye őt haza. A férfi vérében - egy órával őrizetbe vétele után - a megengedett alkoholszint kilencszeresét találták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!