Helyi közélet

2010.08.29. 11:44

Miért pont ötven?

<p>Budapest - A bank helyett a károsultak kaphatják meg a kártérítést.</p>

A közelmúltban együttműködési megállapodást írt alá a Pintér Sándor belügyminiszter és Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke. Ennek értelmében a bankok hozzájárulnak ahhoz, hogy a jelzáloggal terhelt, de tönkrement házak után járó biztosítási összegeket ne a pénzintézeteknek - mint kedvezményezetteknek -, hanem a tulajdonosoknak fizessék ki a biztosítótársaságok. Dr. Bakondi György tűzoltó vezérőrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója a dokumentum aláírása után azt nyilatkozta, mindössze ötven épületet érint a megállapodás.

Az árvízkárosultak számos kérdőívet, kérvényt töltöttek ki, ám ezek egyikén sem szerepelt a kérdés: terheli-e banki jelzálogjog a károsodott ingatlant vagy sem – mondták el munkatársunknak olyan ingatlantulajdonosok, akik kártérítés reményében már megjárták a maguk bürokratikus kálváriájukat.

Honnan vették az adatot, miszerint „csak” ötven olyan ingatlan károsodott az árvízek során, amelyeket érint a megállapodás? - kérdeztük Petróczi Tímea tűzoltó századostól, az OKF szóvivőjétől, azonban a sajtós erre a kérdésünkre nem tudott válaszolni. ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában