Friss hírek

2009.03.16. 16:05

Tisztújítás az MSZP-ben - szombaton döntenek a vezetőkről

<p>Az MSZP hétvégi, kétnapos tisztújító kongresszusának első estéjén, szombaton szavaznak a küldöttek a kormánypárt elnökéről és elnökségéről - mondta a Független Hírügynökségnek Lamperth Mónika a kongresszus ügyrendi bizottságának elnöke hétfőn.</p>

A pártelnöki posztra Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, jelenlegi pártelnök az egyedüli jelölt, az elnökhelyettesi, alelnöki, elnökségi posztokra azonban több esélyes is van. A kongresszus Gyurcsány Ferenc valamint Simon Gábor választmányi elnök beszámolójával kezdődik, majd Hiller István alelnök a Haza és haladás című vitaanyagot, Szekeres Imre, a dokumentumszerkesztő bizottság vezetője pedig a párt előtt álló politikai feladatokról szóló tanulmányt ismerteti.

Ezt követően zárt ülésen folytatódik a politikai vita, majd szombat este szavaz a 686 küldött a tisztújításról. Vasárnap reggel Gyurcsány Ferenc, majd a meghívott külföldi és hazai vendégek beszédeivel folytatódik a kongresszus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!