Friss hírek

2009.03.09. 11:14

Elsőfokú árvízvédelmi készültség a Krasznán

<p>Az elmúlt napok enyhe és csapadékos időjárása miatt jelentős árhullámok vonulnak le a Krasznán. Ezért hétfő reggel 8 órától elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a folyó szabolcsi szakaszán.</p>

A Kraszna vízgyűjtő-területein naponta átlagosan 20-30 milliméter csapadék esett. Az elsőfokú árvízvédelmi készültséget a folyó Mérk-Vállaj-Vásárosnamény illetve az Ágerdőmajor és Olcsva közötti szakaszán rendelték el a vízügyi szakemberek. A megye többi folyóján egyelőre nincs készültség. A Tisza, a Szamos és a Túr is árad, de a vízszintek jelenleg a készültségi szint alatt vannak - közölte Bodnár Gáspár a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója.

Felső-Szabolcsban másodfokfokú belvízvédelmi készültség van érvényben. Itt jelenleg hét szivattyútelepet üzemeltetnek, a Szamos-Kraszna-közi térségben pedig további hat telep emeli át a vizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!