Fotók: Forró nyár, de néhol esős

Így telik a nyár a nagyvilágban
Így telik a nyár a nagyvilágban - © Fotó: AFP
Hogyan telik a nyár a nagyvilágban? Megnéztük!

Benne vagyunk a nyár közepében. Talán az átlagnál többet esett az eső, nagy kánikulát eddig még nem éltünk át hazánkban az idén. No de mi a helyzet a világ más országaiban? Nézegettük, és válogattunk az AFP hírügynökség nyári képeiből, ezekből kínálunk most egy csokorra valót.

GERMANY-WEATHER-LEISURE

Mi derült ki róluk? Tombol a nyár az északi féltekén, a legtöbb fotón azt látni, hogy az emberek vízpartra, parkokba igyekeznek a forróság elől. Van egy-két kép, amely viszont nyári esőben készült, sőt, olyan is, amely monszunesőben, Indiában, a Fülöp-szigeteken.

Hol, hogyan?

Érdekes azt is megfigyelni a fotókon, hogy hol, hogyan viselik a hőséget. A japánok napernyővel sétálgatnak, Londonban a barnává száradt fű ellenére is sokan napoznak a Hyde-parkban, és igazi kuriózum az a kép, amelyen télapók mártóznak meg a tengerben, Dániában.

FRANCE-TOURISM

(A fotók Franciaországban, Japánban, Németországban, Törökországban, Olaszországban, Indiában, a Fülöp-szigeteken, Dániában és Angliában készültek.)

ÉM


Budapest, Debrecen, Nyíregyháza - Hőség miatt adott ki figyelmeztetést a fővárosra és több megyére szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez szerda délelőtt eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szab...

Főként a fővárosban és Pest megyében okozott károkat a vihar
Budapest - Főként a fővárosban és Pest megyében okozott károkat a hétfői vihar; a tűzoltóknak 230 esetben kellett segítséget nyújtaniuk - mondta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője kedden az MTI-nek. A szóvivő szerint elsősorban a kidőlt fák és a ...