Friss hírek

2009.02.12. 14:33

Muzulmán férfi gyújtotta föl részegen a mecsetet Boszniában

<p>Őrizetbe vettek egy boszniai muzulmán férfit azzal a gyanúval, hogy ő gyújtotta fel szerda éjjel a mecsetet az egyik horvát - tehát katolikus - többségű dél-boszniai kisvárosban. A boszniai rendőrség mindezt csütörtökön délben jelentette be, hozzátéve, hogy a férfi erősen ittas volt.</p>

A rendőrség szóvivője azt mondta, hogy a 26 éves férfi vallomása meglehetősen zavaros, úgyhogy egyelőre nem tudják biztosan, mi indította tettének elkövetésére. "Beszélt valami tartozásokról vagy adósságokról a mecset újjáépítése kapcsán, de az biztos, hogy a gyújtogatás idején erősen ittas volt" - mondta Szrecsko Bosnjak.

Az incidensről a rendőrség bejelentéséig azt feltételezték, hogy egyike a boszniai iszlám közösség elleni, vallási-etnikai alapú támadásoknak. Boszniában, 13 évvel a háború lezárása után, még mindig érezhető a felekezetek és etnikumok közötti feszültség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!