Friss hírek

2009.03.16. 15:37

Spanyol vizsgálati fogságban négyen egy kolumbiai drogbáró elleni merénylet miatt

<p>Egy spanyol bíró hétfőn vizsgálati fogságba helyezett négy férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy részt vettek egy hírhedt kolumbiai kokainbáró meggyilkolásában. A csak "Az Öreg" (El Viejo) néven ismert Leonidas Vargas-t egy madridi kórházban ölték meg, ahol tüdőproblémákkal kezelték. A rendőrség gyanúja szerint bandák közötti leszámolás áll az eset hátterében.</p>

A rendőrség múlt héten, csütörtökön vette őrizetbe a három kolumbiai és egy román gyanúsítottat, akik állítólag részt vettek Vargas megölésében. A négy gyanúsítottat Madrid környékén vették őrizetbe. A letartóztatáskor fegyvereket, lőszereket és golyóálló mellényeket is lefoglaltak.

A hatvan éves Vargas-t január kilencedikén ölte meg egy profi bérgyilkos egy madridi kórházban, ahol tüdőproblémákkal kezelték. A hangtompítós pisztolyt használó férfi négy lövéssel végzett az alvó Vargas-al, majd mobiltelefonon közölte valakivel, hogy a "munka el van végezve", mielőtt az ajtónál figyelő társával együtt elmenekült a helyszínről. A meggyilkolttal egy szobában lévő beteget, akitől előbb megkérdezték ő-e Vargas, a "nem" válasz után békén hagyták. Hat nap múlva testvérével is végeztek Kolumbiában.

A hírhedt Pablo Escobar drogbáróval is kapcsolatban állt Vargast tüdőgondok miatt szállították kórházba. A 2006-ban Spanyolországban letartóztatott, de óvadék ellenében szabadlábra helyezett Vargas szobája ajtaja előtt nem volt biztonsági őr. Az egyik legveszélyesebbnek tartott kokainbáró 2002-ben szabadult kolumbiai börtönéből, ahol már túlélt egy ellene irányult bombamerényletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!