Helyi közélet

2010.09.16. 07:28

Kazincbarcika polgármesterjelöltjei

<p>Kazincbarcika - Moldván János, Nagyházi Zoltán, Rizner József és Szitka Péter bemutatkozása.</p>

Moldván János, LMP

„Utoljára 1990-ben foglalkoztam aktívan politikával, mint ifjúsági vezető. Az elmúlt 20 évben egyetlen politikai pártnak vagy szerveződésnek sem voltam, és jelenleg sem vagyok tagja. Az országban és a térségünkben lezajlott gazdasági, társadalmi folyamatok, közállapotok ösztönöztek arra, hogy az LMP támogatásával vállaljam a polgármesterjelöltséget. Az LMP politikai és a szakmaiságra való törekvéseivel azonosulni tudok. Megválasztásom esetén ezen elveket a helyi politikában és közéletben is szeretném megvalósítani. Legfontosabb célomnak a konkrét munkahelyteremtést, az átlátható és tiszta helyi közélet kialakítását, valamint egy lakosság- és helyi vállalkozó centrikus önkormányzat létrehozását tartom.”


Nagyházi Zoltán, Jobbik

„Munkáscsaládban nőttem fel, ahol mindenki kétkezi munkájából élt. Az általános iskolát Kazincbarcikán végeztem, Miskolcon érettségiztem és szereztem első diplomámat is. Tanulmányaimat munka mellett is folytattam Nyíregyházán és Szombathelyen. Jelenleg Kazincbarcikán dolgozom középiskolai történelem-földrajz szakos tanárként. Egyszerű, puritán ember voltam mindig is, aki elkötelezett hazája és városa iránt. A Jobbik polgármesterjelöltjeként azt ígérhetem a kazincbarcikai becsületes magyar embereknek, hogy mindent el fogunk követni a város megújulásáért. A bűnözés visszaszorítása miatt a legkeményebb eszközökkel fel fogunk lépni és nem tűrjük tovább a magyarok kizsákmányolását, kisemmizését, illetve rabszolgasorba való taszítását!”


Rizner József, Fidesz

Kazincbarcikán1981. óta élek. Feleségem óvodapedagógus, két gyermekünk van. Önkormányzati képviselőként 1988. óta veszek részt a közéletben, 2004. óta az Összefogással BarcikáértEgyesület elnöki tisztét látom el. Civil szférában és a politikai közéletben is felháborodással tapasztaltam, hogy az önös politikai célok miként fosztották meg az embereket a méltóságteljes élettől, az önbecsüléstől, a jobb élet lehetőségétől. A köz javait nem elvenni, hanem gyarapítani kell. A jövőért, a közösségért, nem önös politikai célokért kell dolgoznunk, ha felelősen és partnerként gondolunk másokra. Ilyen partnerekre leltem, akikkel elérhetjük a célunkat, azt, hogy Kazincbarcikaaz legyen, amiről mindannyian álmodozunk.”


Szitka Péter, MSZP

„Egy fiatal város fiatal polgármestere vagyok immáron 4 éve. Született kazincbarcikaiként a helyiekkel együtt élem meg a város mindennapjait, a gyakran gondterhes hétköznapokat és a boldog ünnepi pillanatokat. Az elmúlt 4 esztendő embert próbáló feladatokat rótt rám és a város vezetésére, hiszen átalakítottuk intézményhálózatunkat és soha nem látott mértékű beruházásokat, felújításokat álmodtunk, majd valósítottunk meg, vagy éppen indítottunk útjára. Ezek az oktatás, a kultúra, a sport és a közélet területét egyaránt érintik, hogy egy fejlődő, modern és szép Kazincbarcika legyen az ott élők városa. Büszke vagyok az eddig elért eredményeinkre, mellyel Borsod-Abaúj-Zemplén megye fejlődő városai közé kvalifi káltuk magunkat.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában