Friss hírek

2008.10.08. 11:31

Freddy Cole novemberben Budapesten lép fel

<p>A legendás jazzmuzsikus, Nat "King" Cole öccse, a nem kevésbé ismert Freddy Cole lép fel november 6-án Budapesten. A szintén rekedtes hangú előadóművész koncertje este nyolc órakor kezdődik a Millenáris Teátrumban.</p>

Az idén október 15-én 77 életévét betöltő Lionel Frederick Cole a négy testvér közül a legfiatalabb. Miután három bátyja - Eddie, Ike és Nat - zenészek lettek, így ő sem kerülhette el a sorsát. Freddy Cole hatéves korában kezdett el zongorázni, de kamaszként kezdte el igazán érdekelni a zene - mesélte magáról egy interjúban a jazzmuzsikus.

Ezen persze nem kell csodálkozni, ugyanis chicagói otthonukban olyan sztárok vendégeskedtek, mint Duke Ellington, Count Basie vagy Lionel Hampton. Freddy már tinédzserként fellépett kisebb klubokban és turnézni is szívesen ment volna, de az édesanyja erről hallani sem akart. Inkább beíratta a Roosevelt Intézetbe, hogy tökéletesítse zenei tudását. Később a New York-i Juillard School of Musicban tanult tovább.

Freddy Cole kiváló eredménnyel végzett a New England Conservatory of Musicban, majd azonnal koncertezni kezdett Earl Bostic zenekarával. Igazi karrierje azonban New Yorkban indult, ahol rádió és televízió reklámokat vállalt, megalapította azóta is működő zenekarát a gitáros Jerry Byrddel, a dobos Curtis Boyddal és a basszusgitáros Zachery Pride-dal.

Freddy Cole folyamatosan úton van, hol Európában, hol a Távol-Keleten lép fel. November 6-án pedig a magyar közönség is meghallgathatja élőben a rekedtes hangú jazzmuzsikust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!