Friss hírek

2009.05.08. 19:58

INFLUENZA - Majdnem megduplázódott az amerikai fertőzések száma

<p>Az Egyesült Államokban majdnem a kétszeresére, 1639-re emelkedett az új A/H1N1-es influenzával bizonyítottan fertőzött emberek száma - jelentette be pénteken az amerikai járványügyi központ. Az előző, csütörtöki adat szerint 896 volt a bizonyított esetek száma. Ezzel már több fertőzött van az Egyesült Államokban, mint a járvány középpontjában álló Mexikóban, ahol az egészségügyi miniszter bejelentése szerint eltűnőben van a vírus.</p>

"Még nem vagyunk kint az erdőből" - közölte Barack Obama amerikai elnök, aki szerint továbbra is meg kell tenni a megfelelő óvintézkedéseket, annak ellenére, hogy a vírus nem tűnik olyan veszélyesnek, mint ahogy azt elsőre gondolták. Az Egyesült Államokban továbbra is két halottja van a vírusnak: egy mexikói kisgyerek, és egy texasi nő, aki krónikus betegségben szenvedett.

Az amerikai járványügyi központ szóvivőjének elmondása szerint a bizonyított fertőzések hirtelen megemelkedett száma nem azt mutatja, hogy a vírus terjedése felgyorsult. Dave Daigle szerint csak arról van szó, hogy egyre több területen tudják elvégezni a megfelelő vírusteszteket. A szóvivő közölte, hogy várhatóan nőni fog az esetek száma, és mind az ötven szövetségi államban találnak majd fertőzöttet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!