Friss hírek

2009.11.21. 18:29

Bloggerek szerint kutatók szándékosan eltúlozzák a globális felmelegedés problémáját

<p>Hackerek törtek be a Kelet-Angliai Egyetem világhírû, klímaváltozás-kutató tanszékének számítógépeibe, majd feltettek e-maileket és kutatási anyagoknak nevezett szövegeket az egyetem honlapjára. Ezt szombaton jelentette be az egyetem vezetõsége, közölték azt is, hogy értesítették a rendõrséget.</p>

A közlemény szerint a számítógépes betörõk klímakutatással kapcsolatos információkat is elloptak. Az egyetem szintén közölte: a történtek miatt nem tudják megerõsíteni, hogy a honlapon szereplõ információk mindegyike hiteles-e. Az üggyel összefügghet, hogy az AP amerikai hírügynökség közlése szerint több blogger oldalán megjelent: a klímaváltozással foglalkozó kutatók szándékosan eltúlozzák a globális felmelegedés problémáját.

A Kelet-Angliai Egyetem klímaváltozás kutató tanszékének vezetõje, Phil Jones azt mondta az AP-nek: a bloggerek által idézett egyik e-mailje hiteles, de tagadta, hogy a levélben használt "trükk" szó arra utal: õ és a munkatársait manipulálták a statisztikai adatokat, hogy így bizonyítsák a klímaváltozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!