Fotók: A szellemvárosok káprázatos romantikája

Akt.:
Valahol Európában.
Valahol Európában.
Kísértetjárta, dekadens villákat, egyre csak pusztuló, ám még mindig lélegzetelállító kastélyokat, rég elfeledett, elhagyatott kommunista erődítményeket kutat fel és kap lencsevégre Európát járva a tehetséges fotós, Romain Veillon. Fotóival nemcsak egy kis időutazásra invitálja az érdeklődőket, de a pusztulásban rejlő szépségre is felhívja a figyelmet. Kár lenne kihagyni ezeket a bámulatos fotókat!

Még több info a fotósról: romainveillon.com | Facebook

Forrás: BoredPanda


Nagyecsér, az elnéptelenedett szellemfalu Borsodban

Összedőlés határán álló házak, érintetlen vadvilág, gyönyörű környezet a borsodi világvégén. A mára elnéptelenedett tanyaközpont Mezőnagymihály közelében található, az Urbex Hungary csapata nemrégiben járta be a települést. Nézzen szét az évek óta üresen álló borsodi szellemfaluban!

Szellemváros Magyarországon: Kis-Moszkva – A titkos-halott atomváros

Éjjel-nappal őrzik azt a tótvázsonyi objektumot amit tömegpusztító eszközök tárolására építettek, pedig a kihalt laktanya lassan az enyészeté lesz. Az utolsó szovjet katona 1990. március végén hagyta el az erdő mélyén megbúvó bázist, majd 1990. március 28-tól több mint három éven át, 1993. augusztus közepéig a Gráczki László parancsnok vezette őrszázad tagjai vigyáztak az ürességtől kongó bázisra. A nyugalmazott alezredes mesélt a különleges és titkos katonai bázisról.hirdetés


hirdet�s