Friss hírek

2007.12.17. 19:58

Lezárta a rendőrség a Parlament környékét

<p>Hét óra előtt nem sokkal lezárta a rendőrség a Parlamenthez vezető utcák egy részét - tájékoztatott a Független Hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója. A környéken szirénázó rendőrautók állták el az Alkotmány utcát, a Vértanúk terét, az Akadémia utcát és a Pesti alsó rakpartot. A Vértanúk terén pedig néhány tucat Árpád-sávos zászlókat lengető tüntető jelent meg, aki hangosbemondón beszédeket hallgatnak.</p>

A Független Hírügynökség információi szerint a rendőrség a képviselők biztonsága érdekében döntött a lezárás mellett. A Parlament parkolójában este fél nyolckor két buszban és több autóban és csapatszállítóban is rendőrök várakoznak. Az egyenruhások időközben kordonokat állítottak fel a Kossuth téri metró megálló kijárataihoz, valamint a Parlament parkolójában található a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) által szervezett az Ország Karácsonya nevű rendezvény pavilonjaihoz.

A BRFK szóvivője, Tafferner Éva a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a rendőrök a Parlamentben szavazó képviselőket és a Vártanúk terére bejelentett demonstrációt biztosítják a felvonultatott erőkkel. Rendbontásról nem adott hírt a szóvivő. A tüntetők este fél 10-ig kaptak engedélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!