Bulvár, celeb

2011.08.22. 11:11

Újabb bizonyítási indítvány várható Damu Roland ügyében

Budapest(MTI) - Nem hoznak ítéletet Damu Roland ügyében pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, mivel újabb bizonyítási indítvány várható.

Budapest(MTI) - Nem hoznak ítéletet Damu Roland ügyében pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, mivel újabb bizonyítási indítvány várható. A korábban kiadott tájékoztatással ellentétben a D. Roland ellen erőszakos közösülés bűntette miatt indult büntetőügyben augusztus 26-án nem lesz ítélethirdetés, mivel a most megérkezett szakértői vélemények tanúsága szerint újabb bizonyítási indítvány várható az ügyben - közölte a Fővárosi Bíróság hétfőn az MTI-vel. Hozzátették: a bizonyítási eljárás továbbra is zárt tárgyaláson folytatódik.

A 36 éves Damu Roland sorozatszínészt erőszakos közösüléssel és személyi szabadság megsértésével vádolják. A tárgyalássorozatot személyiségi jogokra, illetve erkölcsi okokra hivatkozva a nyilvánosság kizárásával tartották.  A vád szerint Damu Roland 2008 szeptemberétől 2010 októberéig - kisebb-nagyobb megszakításokkal - élettársi közösségben élt a sértettel, és rendszeresen alakult ki köztük tettlegességig fajuló konfliktus. Egy ízben, 2009 nyarán egy szállodai szobában szóváltás után a férfi ököllel arcul ütötte élettársát, emiatt a nő bal szeme bevérzett.

A vádirat azt is tartalmazza, hogy egy másik esetben, 2010 őszén a vádlott korábbi viszonyuk helyreállításának reményében találkozott a sértettel, a vita azonban elfajult, és a férfi folyamatosan ütlegelte, rugdosta volt élettársát. A nő megpróbált ellenállni, de a vádlott - folytatva a bántalmazást - közösült vele. A sértett a lakásból nem tudott elmenekülni, mert a férfi az ajtót kulcsra zárta, és a történtek után csak hosszas könyörgésre engedte el volt élettársát a lakásból. A bántalmazás következtében a sértett az arcán, a nyakán, a jobb felkarján, a bal bokáján, a jobb térdhajlatán és a hátán szenvedett el zúzódásos, bevérzéses sérüléseket.

A 28 éves nőt mentők szállították kórházba, onnan értesítette a rendőrséget, és feljelentette volt barátját. Az ügyészség erőszakos közösülés és személyi szabadság aljas indokból elkövetett megsértése miatt börtönbüntetést indítványozott Damu Rolanddal szemben.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!