Friss hírek

2007.11.15. 10:21

A parlament a Btk. módosítását is megkezdi a gyűlöletbeszédről

<p>Az Országgyűlés jövő heti ülésén tárgyalja a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását a gyűlöletbeszéddel kapcsolatban - tudta meg a Független Hírügynökség Szili Katalin házelnöktől a Házbizottság csütörtöki ülése után.</p>

Az MSZP és az SZDSZ többsége korábban a polgári törvénykönyvet (Ptk.) is módosította a gyűlöletbeszéd szigorúbb szabályozása érdekében, azonban a módosítást Sólyom László államfő nem írta alá, így az Alkotmánybíróság dönt a sorsáról.

A Házbizottság arról is döntött, hogy jövő hétfői ülésükön utolsó hiányzóként az MSZP is megnevezi a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságába delegálandó jelöltjeit, így a 2006-os választások után másfél évvel felállhat az új felügyelőbizottság.

Jövő hétfőn és kedden egyébként folytatódik a miniszterelnök nyolc pontos tisztasági csomagjához kapcsolódó törvényjavaslatok, valamint az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvény vitája a parlamentben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!