Fotók: A hatodik Rátkai Töltöttkáposzta Fesztivál – Kaprosan, tejfölösen, füstölt csülökkel, friss házi kenyérrel

Akt.:
A füstölt tarja nélkül is lehet töltöttkáposztát főzni,de ez az igazi csemege
A füstölt tarja nélkül is lehet töltöttkáposztát főzni,de ez az igazi csemege - © Fotó: Kerényi László | szantograf.hu
Miskolc, Rátka – Tavaly az ötödiken beírtam, hogy mikor lesz az idei. Ott volt a helyem. S jól tettem. Szenzációs volt kínálat, praktikus a szervezés és a vetélkedő szakácsok kitettek magukért. A műsorról is szólhatnék, de minek, azt látni kellett volna. Szántó István írása a SzántóGráf-on.

Az idén minden eddiginél többen neveztek be a káposzta főző versenybe. Még a település lengyel testvérönkormányzata is előrukkolt a sziléziai töltöttkáposztával. Ám a mieink verhetetlenek.

image-317

A kapunál megvehettük a kóstoló jegyeket, szó szerint bagóért. Cserébe bárhol kaphattunk érte két tölteléket, aprajával dúsan, tejfölt, finom kenyeret és egy pohár szódát. Ugyanakkor egyes standoknál trükkösen manipuláltak is. Az egyik helyen például rétesszeletekkel próbáltak levenni a lábamról. S persze, hogy az győz akinél a legtöbb tikettet váltják be.

image-320

Megjegyzem, előrelátóan ételhordót is vittem, s haza is hoztam mintát a kedvenc ételemből. S közbe bepróbálkoztam, hogy készpénzért vennék még néhány tölteléket. Az okosabbja kijelentette – neki ez nem üzlet – csak tikett ellenében ad – ugyanis aki az év legjobb töltöttkáposztája kitüntetést megkapja, elnyeri az császár lesz.

image-323

A képeket Kerényi László készítette. Sokáig bóklászott a sátrak között mígnem a képíró barátom eldöntötte – először enni kell majd ráér fotózni .

Forrás: szantograf.hu
hirdetés


hirdet�s