Friss hírek

2009.12.13. 18:53

Több tucat autós parkolóhelyeket követelt a bicikliutak helyett - RTL

<p>Több tucat kocsi parkolt rá vasárnap a fõvárosi kiskörúti kerékpárútra -ezeket ugyanis csak a parkolóhelyek felszámolásával tudta kialakítani az önkormányzat - hangzott el az RTL híradójába. Az Emberibb Parkolásért Mozgalom adatai szerint a belváros 6000 parkolóhelyébõl már ezret felszámolt az önkormányzat. Ezzel pedig szerintük megnehezítik a belvárosiak és az üzlettulajdonosok életét.</p>

A demonstráló autósok azt mondták: csak a kerékpárúton tudnak megállni, parkolóházak ugyanis nem épültek. Murányi József, az Emberibb Parkolásért Mozgalom fõtitkára szerint elõször ki kellene alakítani minél több és olcsóbb P+R parkolót, lehetõség szerint a helyi lakosoknak ingyen, és csak ezután kellene a parkolást korlátozó intézkedéseket megtenni.

A fõvárosi önkormányzat egyelõre türelmet kér az autósoktól. Azt mondják 2011 végére mélygarázsok is épülnek majd. 4-5 nagy kapacitású mélyparkoló építése fog történni ugyabban az idõszakban - mondta az RTL-nek Ikvai-Szabó Imre fõpolgármester-helyettes.

Az V. kerület az autósok mellé állt. A kerületi önkormányzat sem támogatja a parkolóhelyek felszámolását a kiskörúton. Õk azt szeretnék, ha a két forgalmi sávból az egyiket kialakítanák parkolóhelyeknek, így megmaradna a bicikli sáv is, és az autók is le tudnának állni. A kiskörút V. kerületi részén 147 lakó parkolhatna. A kerület vezetése szerint nem hagyhatják, hogy ennyi embert hátrány érjen a kerületükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!