Borsodnádasd

2019.06.26. 15:30

Ásónyomünnepség Nádasdon

A német tulajdonban lévő cég Borsodnádasdon képzeli el a hosszú távú jövőjét.

Marosréti Ervin

A Murrtechnika Kft. megkezdte a borsodnádasdi beruházását

Fotó: Marosréti Ervin

60-70 új állást jelenthet az Ózdhoz közeli Borsodnádasdon az az új üzemcsarnok, amelynek az építését a napokban kezdik el a településen. A műanyag fröccsöntéssel, termékgyártással foglalkozó német vállalkozás hosszú távon gondolkodik a térségben – derült ki az ünnepélyes ásónyomünnepségen, amellyel szimbolikusan is elkezdődött a fejlesztés.

A tervek szerint még ebben az esztendőben felhúzzák a könnyű szerkezetű csarnokot, a termelés pedig legkésőbb 2020 elején indulhat meg.

– Egy kis szerencse és a lokálpatriotizmus is kellett ahhoz, hogy ez az építkezés Nádasdon valósuljon meg – mondta el az eseményen Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere. – A Murrtechnika magyarországi ügyvezetője ugyanis a város szülötte, és abszolút kötődik a településhez, hiszen itt él. Az első beszélgetésünk után igyekeztünk minden lehetséges módon segíteni a cég terveit, hiszen komoly eredménynek számít egy ilyen volumenű építkezés, ráadásul a cég profilja abszolút illeszkedik a város hosszú távú elképzeléseihez.

Év végére kész

A Murrtechnika német tulajdonú cég, amely komoly lehetőséget lát hazánkban, ezen belül is az északkeleti régióban. Borsodnádasdon több tucat új munkahely jöhet létre a fejlesztésnek köszönhetően.

– A döntés legfőbb háttere az volt, hogy itt rendelkezésre állt egy olyan nagyságú terület, amelyen fel tudjuk építeni a 2500 négyzetméteres üzemcsarnokunkat. Emellett az önkormányzatnál mindenben segítségünkre voltak, látszott rajtuk, hogy ők is akarják ezt a beruházást – tette hozzá Bukovinszki Mizsei Dominika, a Murrtechnika Kft. ügyvezető igazgatója. – Műanyag fröccsöntéssel, termékgyártással foglalkozunk, magyarországi partnerek felé is dolgozunk, de a német piac is nyitva áll előttünk. A terveink szerint hetven fő foglalkoztatására nyílik lehetőség ebben az üzemcsarnokban, az építkezést ideális esetben 2019 végére befejezzük, a termelés így 2020 elején indulhat be.

Helyben dolgozni

Borsodnádasdon a helyi önkormányzat a többi vállalkozással, kis és közepes méretű céggel karöltve azon fáradozik, hogy a jelenleg máshol dolgozó nádasdiak a jövőben a saját településükön is megtalálják a számításaikat.

– Jelenleg is nagyon sokan járnak el Miskolcra, Egerbe, Ózdra nagyobb üzemekbe dolgozni. Amennyiben helyben is versenyképes bért tudnak kínálni a Nádasdon működő cégek, abban az esetben biztos, hogy megfordulhat a tendencia – szögezte le Kormos Krisztián. – Természetesen azt szeretnénk, ha a családok helyben találnák meg a boldogulást, a gazdaság szereplőivel közösen dolgozva ezt mindig igyekszünk szem előtt tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában