BOON - Sport - DVTK

2008.05.19. 08:04

A tizenkettedik DVTK döntetlen

<p>A labdarúgó NB I 28. fordulójában, szombaton este a Paksi FC ellen játszott döntetlent Diósgyőrben a DVTK.&#160;<DIA alt="Diósgyőr - Paks 07/08" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Di_sgy__337_r___Paks_07_08/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Diósgyőr - Paks 07/08" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="DVTK - Paks 2008.05.17." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVTK___Paks_2008_05_17_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="DVTK - Paks 2008.05.17." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<DIA alt="Diósgyőr-Paks 2008. 05.17. " height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Di_sgy__337_r_Paks_2008__05_17__/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Diósgyőr-Paks 2008. 05.17. " src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/dvtk1.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/dvtk2.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/DVTK_Paks_Hefiuk.AVI/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Úgy tudjuk, hogy két pénzügyileg erős személyt vártak Diósgyőrbe szombaton a klub vezetői, tulajdonosai, de az egyik kereskedelmi bank magyarországi vezetője és az egyik leggazdagabb magyar vállalkozó, akinek több milliárdos magánvagyona van és cégéi révén is többszörös milliárdosnak vallhatja magát, végül nem bukkant fel Diósgyőrben. Sajnálhatják, sajnálhatjuk. Ugyanis egy hangulatában és színvonalában is remek találkozóról maradtak le, a DVTK menedzsmentje meg arról a lehetőségről, hogy kihúzhassa magát és csak ennyit mondhasson: "na, ez a diósgyőri foci".

Igen, ma ez. Mennek, hajtanak a futballisták, de döntetlenen túli eredményt mostanában nemigen tudnak elérni a pályán. Pedig mennyi embernek szerezhettek volna örömet szombaton. (Igaz, a kiemelkedő nézőszámhoz kellett a Miskolc város napja is, illetve ezzel összefüggésben a DVTK vezetésének az a döntése, hogy ezúttal belépőjegy váltása nélkül tekinthessék meg a drukkerek a találkozót.)

Dolgozott is az örömszerzésen az első félidő első felében a hazai együttes, elsősorban Cardozo volt nagyon aktív, sajnos az első félóra azonban elsősorban Kovács Attila kapus remek védéseiről marad emlékezetes. De ezzel együtt is jó volt tudni, hogy most nem egy-két, hanem soha nem látott számú, összesen négy támadó típusú játékos kapott helyet a DVTK kezdőcsapatában (Cardozo, Homma, Pelecaci, Simon Attila).

Sajnos, a kulcsfigurának tűnő személy (Cardozo, akinek nincs bokatörése, annak ellenére, hogy a mentővel elszállított játékosról ilyen információk is napvilágot láttak) kényszerű kiválásával egy időben a második paksi támadásból megszületett a vendégek vezető gólja, amit pár perccel később egy újabb vendég találat követett.

Fordulás után

Kétgólos hátrányban nagy rössel kezdett a DVTK, és Simon Attila szépítő gólja után űzte-hajtotta a csapatát a több ezres publikum,. Az egykapuzásnak előbb egy kapufa, majd egyenlítés lett az eredménye, a gólöröm feletti eufória pedig majd szétvette a stadiont.

De a publikum nem érte be ennyivel, jött is Lipusz kapufája, majd a semmiből egy újabb vendég találat, amelyet a hetek óta jó formában játszó Tököli helyezett el Köteles László kapujában. Úgy, hogy közben Elek Norbert a pályáén kívül feküdt sérülés miatt. Ezt tette szóvá Vágó Attila a negyedik számú partjelzőnél, aminek az lett a vége, hogy a főbíró a lelátóra küldte a szakvezetőt.

A DVTK játékosai közben folyamatosan a Paks térfelén tartották a labdát, aminek egy 11-es lett az eredménye, és ezt követően az, hogy Simon Attila a harmadik gólját is megszerezte a meccsen.

A hatgólos, változatos, jó színvonalú mérkőzésen a győzelem elmaradása miatt lehet hiányérzetük a DVTK szurkolóinak. Mert ebben a meccsben is több volt egy döntetlennél, de mert benne maradt így a diósgyőriek megerősítették helyüket a X király trónján, 12. pontosztozkodásukkal.

Berecz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!