Friss hírek

2009.11.29. 13:59

MSZP: Mégsem szent a Fidesz Szigetszentmiklóson

<p>Nem járt volna neki végkielégítés, Szigetszentmiklós jegyzõje mégis 11 és fél millió forinttal távozott a posztjáról közös megegyezéssel - mondta vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Zoltán, az MSZP országgyûlési képviselõje. A politikus azt mondta: a település jegyzõje hat havi jövedelmének megfelelõ, összesen 8 800 000 forint végkielégítést kapott. Ez járulékokkal együtt 11 és fél millió forint. A végkielégítést a Fidesz, az SZDSZ és a Szövetség Szigetszentmiklósért Egyesület képviselõi szavazták meg- tette hozzá a képviselõ.</p>

Szabó Zoltán elmondta azt is, hogy a két évig dolgozó jegyzõ asszony szerinte különös jogcímeken kapta meg a pénzét. Körülbelül 1 millió forintot szabadságmegváltásként, ami akkor is soknak tûnik, ha a jegyzõ e két év alatt egyetlen napot sem töltött szabadságon. Nagyjából 8 millió forint volt a hat havi felmentésre járó átlag jövedelem, holott a köztisztviselõk jogállásáról szóló törvény kimondja: a közszolgálati jogviszony közös megegyezéssel történõ, azonnali hatályú megszüntetése esetén a távozó köztisztviselõ, jelen esetben a jegyzõ asszony végkielégítésre, vagy felmentési idõre járó illetményre nem tarthat igényt - tette hozzá a politikus.

Szabó Zoltán elmondta, hogy októberben még éppen a Fideszes önkormányzatok tüntettek a Kossuth téren, hogy nincs elég pénz a települések mûködtetésére. Most viszont õk azok, akik két kézzel szórják az adófizetõk pénzét.

A politikus kifogásolta a helyi médiaszerzõdések ügyét is. Elmondta, hogy a képviselõtestület döntése értelmében az önkormányzat a magánszemélyek által mûködtetett Dunavidéki Regionális Televízió Kft - tõl 55 millió 80 ezer, a Lakihegy Rádió Mûsorszolgáltató Bt.-tõl 54 millió 148 ezer forintért vásárolt televíziós, illetve rádiós mûsoridõt a következõ két évre. A város pénzébõl tehát két év alatt több mint 109 millió forintot költenek - propagandára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!